Toimintakertomus 2019

VUODEN 2019 TOIMINTAKERTOMUS

Classic Motocross Finland ry (CMF) perustettiin Heinolassa 20.11.2010. Kerhon toiminnan tarkoituksena on edistää ja ylläpitää vanhojen motocross-kilpamoottoripyörien harrastusta ja kunnostusta sekä luoda edellytyksiä niillä ajamiseen ja kilpailemiseen. Kerhon jäsenmäärä 31.12.2019 oli 217 jäsentä.

Hallitus ja toimihenkilöt

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja on Taisto Mäenpää, sihteeri Harriet Mäenpää ja hallituksen muina jäseninä toimivat Ville Rintala, Kai Uusitalo, Mika Tiitta, Heikki Tukia ja Erkki Salo. Varajäsenenä toimii Veijo Autjoki.  Hallitus kokoontui vuoden 2019 aikana kolme kertaa.

Yhdistyksen toiminnantarkastaja on Jorma Korhonen.  Yhdistyksen teknisen jaoston jäsenet ovat Erkki Salo, Esko Ahola ja Heikki Tukia. SML:n classic- lajiryhmässä classic-motocross puolen edustajana on Mika Tiitta.                       

Tiedotus

Yhdistyksellä on omat nettisivut osoitteessa www.classicmx.fi .  Sivuilta saa tietoa kerhon toiminnasta, classic motocross säännöistä, kilpailuista ja tuloksista. Kerhon sisäinen ja ulkoinen tiedottaminen tapahtuu pääasiassa näiden sivujen kautta. Sivuilla on myös yhdistyksen keskustelupalsta. Ilmoittautuminen kerhomme järjestämiin kilpailuihin tapahtuu Suomen moottoriliiton Motti-ohjelmiston kautta. Kilpailujen ajanoton hoiti Suomen Crossitulokset ytj ja tulokset löytyvät heidän nettisivuiltaan.                                                                                                                                                                                                                                             

Kokoontumiset

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Mäntsälässä 02.03.2019. Kokoukseen osallistui 16 jäsentä.

Kerho järjesti Mäntsälässä syyskokouksen 03.11.2019 kaikille lajista kiinnostuneille. Syyskokouksessa käytiin läpi kerhon toiminta ja tapahtumat vuoden 2019 aikana, suunniteltiin kautta 2020 sekä haettiin kehitystoimenpiteitä lajille. Kokoukseen osallistui 22 henkilöä.

 

Kilpailutoiminta

Classic Motocross Cup
Karhula 25.05.                   osallistujia    98

Lievestuore 08.06.             osallistujia    88

Sulkava 06.07.                   osallistujia    91

Sipoo 29.07.                      osallistujia    121

Luokat ja Cupin voittajat;

A-luokka         1. Veijo Autjoki

A66+              1. Jari Järvenpää

B-luokka         1. Jukka Penttilä

B66+              1. Jorma Vilander

C-luokka         1. Taavi Mattila

D1-luokka       1. Risto Liimatainen

D2-luokka       1. Sami Backman

E1-luokka        1. Sauli Markus

E2-luokka        1. Toni Paakkinen

Super Evo        1. Samu Vehmas

SV1-luokka      1. Erkki Salo

SV2-luokka      1. Janne Hiltunen

Tulokset: https://tulosarkisto.fi/

100+           

1. Leo Uro

2. Jari Järvenpää

3. Jorma Vilander

4. Kaarlo Salonen

5. Jukka Ahola

Kilpailut ajettiin hyvissä olosuhteissa.

Tänä vuonna kilpailuihin ilmoittautuminen tapahtui Motin kautta ja jotkut kokivat järjestelmän

hankalaksi käyttää. Kesän edetessä järjestelmä kuitenkin kehittyi ja kun järjestelmä tuli tutuksi myös ongelmat vähenivät. Yksityinen kilpailija ei pääse näkemään Motista muita kilpailuun ilmoittautuneita ja tämä koetaan järjestelmän puutteeksi.

Classic Motocross des Nations

Suomen 60+ joukkue voitti lauantaina 21.09.2019 Classic Motocross des Nations kilpailun, joka ajettiin Marumin pehmeällä hiekkaradalla Hollannissa, todella hyvissä olosuhteissa!

Joukkueessa ajoivat Ari Lahti, Leo Uro, Timo Järvinen sekä Jukka Penttilä. Jana oli molemmissa erissä 2., Ari Lahti molemmissa 3., Timo Järvinen 24. / 8. ja Leo Uro 29. / 33. Hopealle päätyi Hollanti, joka oli Suomen kanssa tasapisteissä, mutta toisen erän tulokset ratkaisivat mestaruuden Suomelle. Ruotsi sai pronssia. Mukana oli 12 maata.

50+ Joukkueessa ajoivat Antti Vartiainen (eräsijoitukset 4. / 8.), Risto Lipponen 41. / 43.), Juhani Himmanen (37. / 46.) sekä Jari Keskitalo (18. / 15.). Joukkue oli seitsemäs. Mukana oli 13 maata.

 

Varainhankinta

Kilpailujen osallistumismaksut ja yhdistyksen jäsenmaksut eivät kata kerhon toiminnan kuluja, joten varainhankinnassa mainostajien panos kilpailujen käsiohjelmissa on edelleen tärkeää.

 

 CMF:n hallituksen puolesta

Harriet Mäenpää

sihteeri