Kv Kilpailut

Kansainväliset kilpailut 2019

CMCdN

Classic Motocross des Nations on maiden välinen Classic motocrossin epävirallinen joukkue MM-kilpailu.

Kilpailua hallinnoi ECMO (European Classic Motocross Organization). Suomi on Classic Motocross Finland ry:n kautta ECMO:n jäsen. Seuraavaksi kilpailu ajetaan 21.9.2019 Marumissa, Hollannissa.
Kilpailussa ajetaan viidessä ikäryhmässä 30+, 50+, 60+, 66+ ja 70+.  Jokainen maa voi ilmoittaa kuhunkin ikäryhmään yhden 4 miehisen joukkueen. Lisäksi jokaisessa ikäryhmässä on määritelty erikseen minkä tyyppisiä (2- tai 4-tahtisia) ja ikäisiä moottoripyörien tulee olla.
Suomen joukkueenjohtaja valitaan joko Classic Motocross Finlandin vuosikokouksessa tai hänet valitsee vuosikokouksen valitsema hallitus. Vuonna 2018 Suomi osallistunui Tsekissä pidettyyn kilpailuun 50+ ja 60+ joukkueilla. Johtaja valitsee joukkueet varamiehineen, ja ottaa huomioon valinnoissaan kuljettajan classic motocross kilpailuissa saavuttaman menestyksen lisäksi myös kuljettajan moottoripyörän soveltuvuuden kuhunkin luokkaan. Joukkueeseen haluavan henkilön toivotaan ilmoittavan halukkuutensa joukkueenjohtajalle kevään 2019 kuluessa.

Kilpailun säännöt löytyvät ECMO:n sivuilta                      www.classicmotorsport.org

2018 Tulokset


CEC

Classic European Championship on kolmen osakilpailun muodostama sarja, jossa ajetaan henkilökohtaisesta classic motocrossin Euroopan mestaruudesta. Kilpailuluokat on jaettu viiteen ikäryhmään 30+, 50+, 60+, 66+ ja 70+ samoin kuin CMCdN joukkuekilpailussa. 

Kilpailuja hallinnoi ECMO ja tänä vuonna sarja koostuu seuraavista kilpailuista.

CEC-1           Italia, Casale Monferrato   27.04.2019

CEC-2           Ranska, Ramonchamp       25.05.2019

CEC-3           Tsekki, Ingilinca Netolice   06.07.2019

Säännöt kuten myös moottoripyörien ikävaatimukset löytyvät ECMO:n sivuilta www.classicmotorsport.org

Kilpailuihin ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti ja ilmoittautumiskaavake löytyy myös ECMO:n sivuilta. Jokaiseen kilpailuun täytyy ilmoittautua eri lomakkeella.

2018 Tulokset


Classic European Motocross Association of Riders (CEMAR) -sarja 2019

Syksyllä 2012 Saksassa pidetyssä kokouksessa perustettiin kansainvälinen Classic Motocrossin organisaatio CEMAR. Lyhenne tulee sanoista "Classic European Motocross Association of Riders", eli vapaasti suomennettuna "Euroopan Classic Motocross-ajajien yhdistys".

Uusi organisaatio yhdisti aikaisemmat OLT-, JST- ja CETSC-sarjojen organisaatiot.

2019 sarja koostuu kolmesta osakilpailusta, kaikki FIM:n alaisia: 

CEMAR-1           Tanska, Aalborg             04.05.2019
CEMAR-2           Saksa, paikka avoin        29.06.2019
CEMAR-3           Ruotsi, Linköping            03.-04.08.2019


CEMAR-LUOKAT

OLT

Ove Lundell Trophy on ruotsalaisen motocross ajajan Ove Vilmer Lundellin kunniaksi järjestetty kilpasarja. Ove Lundell syntyi v.1930 ja kuoli v.2001 syöpään. Hän voitti mm. motocrossin joukkue-MM:n kolme kertaa (1958, -61 ja -62) ja useita Ruotsin mestaruuksia. Hän oli Monarkin ja Husqvarnan tehdaskuljettajana 50- ja 60-luvuilla ja toimi myöhemmin myös ruotsalaisten nuorten motocross kuljettajien valmentajana. Hän ajoi vanhemmalla iällään myös classic motocross kilpailuja hyvällä menestyksellä.

Kilpailussa on yksi luokka. Moottoripyörien pitää olla ennen vuotta 1965 valmistettuja 4-tahtisia.

Säännöt, pyörien tekniset vaatimukset ja ilmoittautumislomakkeet löytyvät www.classicmx.se sivuilta OLT -sivulinkin alta. Epävirallinen suomennos Katso

JST

Jeff Smith Trophy on englantilaisen motocross ajajan Jeff Smithin kunniaksi järjestetty kilpasarja.
* avoin luokka, pyörä pre -74
* 60+: kuljettaja, pyörä pre -65
Säännöt, pyörien tekniset vaatimukset ja ilmoittautumislomakkeet löytyvät www.classicmx.se sivuilta JST -sivulinkin alta. Epävirallinen suomennos Katso

CETCS

Lyhenne tulee sanoista Classic European Twin Shock Championship.

CETCS sarja ajetaan kahdessa luokassa, alle ja yli 50-vuotiaat. Moottoripyörien tuli olla saatavilla 31.12.1984 eli vuosimalli 1985 on uusin hyväksytty. Kaksi takaiskaria, rumpujarrut ja ilmajäähdytys, siinä pääosin pyörää koskeva säännöstö. Yamahan monoperä ilman linkkuja on myös sallittu koska niitä jo tuohon aikaan valmistettiin (pyörän täytyy olla muutenkin ko. ajalta eli iso/puolikas pyörä vm. 1981 tai vanhempi, piikki 1980 tai vanhempi).

Tarkemmat säännöt, pyörien ikävaatimukset ja ilmoittautumislomakkeet löytyvät www.classicmx.se sivuilta CETCS sivulinkin alta. Epävirallinen suomennos Katso

EVO CUP

EVO sarja ajetaan kahdessa luokassa, alle ja yli 50-vuotiaat. Moottoripyörien tuli olla saatavilla 31.12.1989 eli vuosimalli 1990 on uusin hyväksytty.

Tarkemmat säännöt, pyörien ikävaatimukset ja ilmoittautumislomakkeet löytyvät www.classicmx.se sivuilta EVO CUP sivulinkin alta. Epävirallinen suomennos Katso

CEMAR-lopputulokset 2018


SIVUVAUNUJEN PM-sarja ja EM-kilpailu

Sivuvaunujen kv-kilpailuista tulee tietoa myöhemmin.

Sivuvaunuissa yhteyshenkilönä toimii Erkki Salo, sähköposti: erkki piste salo ät lahtiprecision piste com